14 juni 2020
14:00

BAIK

Ohtana/Aapua FF - BAIK 0-2

Första matchen på 2,5 månader slutade med en komfortabel 2-0 seger mot OAFF i COOP Norrbotten cup efter två mål av debuterande Ulrik Brokvist. En skön seger i första tävlingsmatchen efter en lång andra försäsong.
Alla 18 spelare i matchtruppen fick minst 20 minuters speltid.
Här är Eriks tankar om matchen;
Vi tar kommandot direkt mot ett extremt lågt spelande Ohtana. Stundtals är vi lite för ivriga och har svårt att få till de sista touchen.
Vi skapar en hel del och tar ledningen när Ulrik når högst på ett inlägg från Anton. Vi körde vätskepaus efter 30 minuter och efter det är vi ofokuserade och dåliga sista 15 i första rundan.
2:a halvlek börjar okej och vi skjuter i virket 2 gånger innan Ulrik lobbar in 2-0 i minut 65. Efter det spelar vi av matchen ganska kontrollerat.
Sammanfattningsvis så skulle vi gjort något/några till mål på de antal chanser vi skapar. Totalt 5 ramträffar från vår sida. Försvarsmässigt helt okej, lite problem att läsa deras längre bollar i medvinden. Lugn dag för Simon i målet.
Matchen spelades på en fantastiskt fin gräsplan i Aapua!